Ik ben gek op gezellige Kerstborrels met vrienden. Zo houden wij elk jaar een aantal tradities hoog.
Een van de fijnste dingen om te doen is een winterbbq in een sprookjesachtig versierde Kersttuin. Een groot vuur erbij, zelfgestookte Gluhwein (hoe bedoel je creatief: dit recept moet op Roadstories!!), dansjes, liedjes en marshmallows!! Zomaar, op een doodnormale woensdagavond.
Zelf vind ik het heerlijk om een zondagmiddag Kerst- of Nieuwjaarsborrel te organiseren. Ieder jaar, gezellig samen met de kindjes vanaf een uur of vier en altijd op zondagmiddag. Het is zo simpel. En zo weinig werk. Wat je moet doen:
To do:
- Ga naar de kaasboer en vraag om de oudste kaas die ze hebben.
- Ga naar de slijter en vraag om de oudste port die ze hebben.
- Ga naar de supermarkt, loop naar de afdeling Chocola, en kies pure chocolade met het hoogste percentage Cacao.
- Dien op naast de kerstboom, voor of na het diner.
- Zorg vooral voor goede, sfeervolle Kerstverlichting en irritante Kerstmuziek met klingelende belletjes.
- Een bazige Kerst is een feit.
Nog iets leuks, maar dan voor het eten!
De meeste families rollebollen over tafel rondom Kerst. Die van mij in elk geval wel. Want, wat – is de grote vraag – gaan we dit jaar weer eten? Ik weet niet wat het is, maar op de één of andere manier lijkt het enorm belangrijk rondom deze dagen.
Ikzelf ben nogal makkelijk en hou eigenlijk van een creatieve insteek. Dus vandaar dat ik dit jaar dacht: laten we een wedstrijdje ‘culinair doen’ doen.
Wat is het idee?
Je kiest een thema, bijvoorbeeld cocktails. Ok, dit is heeel leuk, maar mondt meestal uit in een lallend drankfestijn: misschien niet zo handig met kerst. Afgelopen zomer kozen wij bijvoorbeeld ‘mosselen maken’. Twee mannen, twee pannen mosselen. Ieder op geheel eigen wijze. Maar daarover rond de zomer meer. Want: het is nu niet bepaald mosseltijd. Uiteraard kun je dit natuurlijk veel breder trekken.
- Wie maakt het lekkerste drabje voor op een toastje?
- En wie maakt het beste balletje?
- Wie maakt de beste amuse?
- Of een wijnproefmiddag: iedereen neemt zijn favoriete wijn mee, met een verhaal!